Uitnodiging Woonplatform 19 maart & 3 april
Uitnodiging Woonplatform 19 maart & 3 april

Uitnodiging Woonplatform 19 maart & 3 april

Hoe maken we wonen in Noardeast-Fryslân weer betaalbaar? Kijk, denk en praat mee met de gemeente Noardeast-Fryslân op dinsdagavond 19 maart (in Kollum) en woensdagavond 3 april (in Burdaard). Er zijn interessante sprekers aanwezig én we gaan aan de slag.

Voor meer informatie en aanmelden kijk je op https://www.noardeast-fryslan.nl/woonplatform.

Marjolein in ’t Klein – Wonen in een Tiny House (19 maart) – Theater De Colle, Kollum

Marjolein

Hoe is het om te wonen in een Tiny House, Wat is de filosofie die erachter schuil gaat? Welke succesvolle woonprojecten zijn er al en wat zijn de knelpunten en succesfactoren?

Tiny House pionier Marjolein Jonker is ambassadeur en frontvrouw van de Tiny House beweging in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.

Met veel enthousiasme en kennis van zaken vertelt zij over de meest actuele ontwikkelingen op dit gebied. Zij weet als geen ander hoe het is om in een zelfvoorzienend huisje van 20 m2 te wonen.

Jacqueline Tellinga – Bouwen door de Buurt (3 april) – MFC It Spektrum, Burdaard

Jaqueline

Bewoners van de kruidenwijk in Almere kunnen in de pilot ‘Bouwen door de buurt’ in hun eigen buurt op zoek naar een plek voor een woning, voor zichzelf of familie en vrienden. Met de tijd is de bewonerssamenstelling van de wijk veranderd en voldoen de woningen niet meer aan de wooneisen van de wijkbewoners. Sommige bewoners willen groter of juist kleiner gaan wonen, weer anderen zijn op zoek naar de eerste stap in hun woon carrière. 

Met de pilot kunnen bewoners in hun eigen wijk blijven wonen én een woning realiseren die meer past bij hun huidige levensfase.