It giet oan!
It giet oan!

It giet oan!

Het is gelukt! We krijgen glasvezel internet in Burdaard! Meer dan 20% van de adressen in Burdaard hebben een abonnement afgesloten bij één van de aanbieders op het Delta Netwerk en ook de andere dorpen van oud Ferwerderadiel hebben deze drempel behaald. Daarmee is er groen licht gegeven voor de aanleg van het glasvezel netwerk. Hiermee is Burdaard wat internet betreft straks helemaal klaar voor de toekomst en bied dit alle bewoners meer keuzevrijheid op gebied van internet, telefoon en televisie.

Tevens is de periode om een abonnement af te sluiten zonder eenmalige aansluit- en activeringskosten verlengd tot 31 december 2022.

Ga dus nog voor de jaarwisseling naar deze pagina om je alsnog aan te melden bij één van de aanbieders.

Onderstaand het persbericht wat op 1 december is verstuurd door Delta Netwerk.

Persbericht

1 december 2022

Burdaard, Ferwert, Hallum, Marrum en Wânswert krijgen glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk

DELTA Netwerk gaat in Burdaard, Ferwert, Hallum, Marrum en Wânswert glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 30 november bleek dat er hier voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De schouw die plaatsvindt door de aannemer Selecta Infratechniek start al op 27 december in Ferwert, waarna ook de andere dorpen aan de beurt komen. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten, de kans om zich voor 31 december alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten gerekend worden.

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Fiber Netwerk, legt uit: “Mede dankzij de grote inzet en steun van alle Dorpsbelangen in voormalig gemeente Ferwerderadiel is het gelukt om de doelstelling te halen. Dat betekent dat wij nu ook in deze Friese dorpen gaan aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Wij maar ook de dorpsbelangen zijn erg blij dat het gelukt is. Het is voor iedereen heel fijn dat nu ook de inwoners van deze dorpen straks klaar zijn voor de toekomst. Zij mogen natuurlijk niet achterblijven.”

Gratis glasvezel voor alle inwoners
Hettinga vervolgt: “De aanleg start ook al zeer snel. We beginnen met schouwen op 27 december in het dorp Ferwert. Daarna volgen de andere dorpen. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen deze dorpen een gratis glasvezelaansluiting aangeboden (t.w.v. € 650,-). Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk.

Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen.
Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 31 december 2022, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders (Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl) én hoeven er geen kosten betaald te worden om het netwerk later te activeren (t.w.v. € 350,-).”

Aanmelden via de Dorpsbelangen
Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich ook nog via het Dorpsbelang van hun dorp aanmelden. Bij een aanmelding voor DELTA of Caiway, krijgt een lokaal spaardoel of lokale vereniging nog steeds een bijdrage van € 50,- en de abonnementhouder zelf € 25,-.

Plaatselijk Belang Hallum
Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/zTFZW0
Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/qerpRO

Plaatselijk Belang Burdaard.
Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/7ZAlAb
Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/7v38ry

Plaatselijk Belang Ferwert.
Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/t7Ixcd
Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/y54yKB

Plaatselijk Belang Marrum.
Aanmelden voor DELTA: http://aklam.io/jlrI8u
Aanmelden voor Caiway: http://aklam.io/1J6Lne

Verder kan men zich aanmelden via de website en de lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn.

Over DELTA Netwerk


Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.