Burdaard gaat voor glasvezel!
Burdaard gaat voor glasvezel!

Burdaard gaat voor glasvezel!

Ja, ik wil glasvezel!

Hoef je niet overtuigt te worden van de voordelen om de overstap te maken naar glasvezel, meld je dan direct aan bij DELTA via deze link of bij Caiway via deze link en verdien € 25,- euro voor jezelf en € 50,- voor het dorp.

* Denk er wel om dat je cookies toestaat in je browser, anders wordt de aanmelding helaas niet meegeteld, je kunt tot 30 november gebruik maken van deze actie.

Glasvezel, wat is dat ook alweer?

Glasvezel is een hele dunne draad (vezel) van glas en maakt het doormiddel van licht mogelijk data te transporteren, dit met een zeer hoge snelheid over grote afstanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Bij glasvezel is sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel naar de meterkast en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes omdat daar de meeste capaciteit nodig is. Door de continue stijging in verbruik zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast. Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis. Het is bij uitstek geschikt om de ontwikkelingen bij te houden. Bovendien is een woning beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.

Glasvezel geeft dus verreweg de meest stabiele en snelle internetverbinding. Doordat er meer slimme apparatuur in de huizen komen, we vaker thuiswerken, meer series streamen, online gamen, maar ook langer thuis wonen, is de zekerheid van goed internet voor vandaag èn morgen nog belangrijker geworden.

Maar hebben we dat nou echt nodig?

Het kan zijn dat je momenteel dik tevreden bent met de internetverbinding die je hebt via kabel of ADSL en kan dit een reden zijn om niet de overstap te willen maken naar een glasvezel internetverbinding. Vergeet echter niet dat tijden veranderen en behoefte aan een snelle en stabiele internet verbinding steeds belangrijker wordt, denk aan thuiswerken, streaming diensten, maar ook online en cloud gaming. Daarnaast is de kans groot dat in de toekomst zaken als zorg op afstand ook steeds meer worden toegepast waarvoor ook een snelle en stabiele internet verbinding gewenst is. Kijk bijvoorbeeld eens naar je mobiele telefoon, voorheen was dit beperkt tot bellen en sms-en, internet op de telefoon werd voor de komst van de eerste smartphones vaak gezien als onzinnig en overbodig. Inmiddels wordt het overgrote deel van de websites het meest bezocht via een mobiele telefoon.

Naast een snelle en stabiele verbinding is wellicht het bredere aanbod nog wel het belangrijkste argument om een glasvezel verbinding te nemen. Als je momenteel een snelle internet verbinding wil van 50 Mbit/s of sneller in Burdaard heb je maar één optie. Indien je een glasvezelverbinding neemt heb je de keuze uit meerdere providers en de verwachting is dat dit de komende jaren zal gaan groeien tot zo’n 12 verschillende aanbieders, daardoor kan het zomaar zijn dat je tot honderden euro per jaar kan besparen door deze keuzevrijheid.

Geen eenmalige bijdrage dit keer!

Eind juli is in It Spektrum samen met diverse dorpsbelangen overleg geweest met DELTA Netwerk omtrent de aanleg van glasvezel in diverse dorpen in oud Ferwerderadiel. Twee eerdere pogingen om glasvezel verbindingen aan te laten leggen in de dorpskern van Burdaard zijn destijds niet geslaagd door onvoldoende interesse. Dit had mede te maken met de reden dat er een eigen bijdrage werd gevraagd en er eigenlijk twee partijen op hetzelfde moment een aanbod deden wat voor veel verwarring heeft gezorgd. We hopen dat we deze keer wel voor elkaar krijgen om Burdaard te laten voorzien van glasvezel.

Glasvezel biedt meer keuzevrijheid en ook snellere en stabielere verbindingen dan het huidige aanbod in ons dorp. We hopen als dorpsbelang daarom ook dat we het deze keer samen wel voor elkaar krijgen om genoeg inwoners te enthousiasmeren voor de overstap naar een glasvezelverbinding. Hoe meer mensen de overstap maken hoe groter de kans dat ons mooie dorp wordt aangesloten en zodoende de leefbaarheid ook weer een stukje wordt vergroot door de keuzevrijheid voor internet, telefoon en televisie te verbreden. Denk daarbij niet alleen aan de snelheid waar je momenteel wellicht zeer tevreden over bent, maar ook aan de (toekomstige) keuzevrijheid om zodoende bijvoorbeeld een goedkoper abonnement te kunnen afnemen.

DELTA Netwerk?

DELTA Netwerk heeft als missie: snel internet voor iedereen in Nederland. Grote delen van het buitengebied in rond deze dorpen is al aangesloten of in aanleg. In de kernen van de Waadhoeke en Tytsjerksteradiel is DELTA Netwerk inmiddels ook gestart met een campagne en in gemeente Leeuwarden, Fryske Marren en Achtkarspelen is de schop al in de grond gegaan. Samen met Dorpsbelang Hallum e.o., Dorpsbelang Burdaard-Jislum e.o., Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum en Dorpsbelang Marrum-Westernijtsjerk gaan we nu ook starten in Hallum, Ferwert, Burdaard, Marrum en Wânswert. Zij zien het belang van de aanleg van glasvezel en zo toekomstbestendig te zijn. Vanaf 19 september kunnen de inwoners van deze dorpen zich aanmelden. Dat geldt ook voor inwoners die in het verleden al eens zijn aangemeld voor glasvezel. Ook hen vragen we zich opnieuw aan te melden.

Glasvezel; betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin veel mensen nog thuiswerken en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuis wonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet.

Verdien € 25,- cashback en € 50,- voor het dorp!

In tegenstelling tot de vorige glasvezel campagne, wordt bij DELTA Netwerk geen eigen bijdrage gevraagd voor het aanleggen van de glasvezelverbinding. Als je een abonnement afsluit bij DELTA of Caiway doormiddel van een speciale link, verdien je zelf € 25,- maar tegelijk gaat er ook € 50,- naar het dorp! Dorpsbelang heeft er voor gekozen om de opbrengst van deze actie te gebruiken voor een nieuwe website. Deze website zal een nieuw visitekaartje voor Burdaard, Jislum e.o. worden waar alle ondernemers en verenigingen hun eigen plek op de website gaan krijgen. Tevens willen we meer informatie tonen over ons mooie dorp waarvoor wij hopen inwoners te betrekken bij de invulling hiervan. Wij hebben hierbij een voorbeeld genomen aan de website van Hallum www.hallumonline.nl.

Hoe kan ik me aanmelden?

Indien je nu al overtuigt bent en je je al wilt aanmelden, dan kan dat. Zoals gezegd, krijg je zelf € 25,- cashback en krijgt het dorp ook € 50,- voor in de pot voor een nieuwe website. Vereiste is wel dat je je aanmeld via een speciale link en deze actie is beperkt tot de providers DELTA en Caiway. Klik op onderstaande buttons om je aan te melden voor een abonnement zodat we samen gaan voor een ‘upgrade’ voor ons dorp.

Alleen bij gebruik van onderstaande knoppen doe je mee met de 25 euro cashback en 50 euro voor het dorp actie! Wacht dus niet op de door-to-door campagne!

* Denk er wel om dat je cookies toestaat in je browser, anders wordt de aanmelding helaas niet meegeteld, je kunt tot 30 november gebruik maken van deze actie.

Naast DELTA en Caiway zijn er nog een aantal andere aanbieders, ga hiervoor naar hun eigen website, deze providers doen echter niet mee met de cashback actie en kun je nog niet online bestellen maar moet je telefonisch contact mee opnemen. Klik op één van onderstaande links om naar de website van deze provider te gaan.

www.online.nl
www.heldenvan.nu
www.kliksafe.nl

Informatieavonden

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een informatieavond in de buurt of online. Zo houdt DELTA Netwerk informatieavonden uur op:

Dinsdag 27 september bij It Trefpunt, Singel 7 in Hallum – aanvang 20.00 uur (tijdens ALV Dorpsbelang Hallum)

Woensdag 12 oktober bij It Spectrum, Schoolstraat 12 in Burdaard, aanvang 19.30 uur

Donderdag 13 oktober bij Dorpshuis De Nije Tille, Ringweg 21 in Marrum, aanvang 19.30 uur

Dinsdag 18 oktober bij Grand Cafe Ut en Thus, Foswerterstrjitte 71 in Ferwert, aanvang 19.30 uur

Inloop is steeds een half uur voor aanvang. Ook zijn er online informatieavonden op woensdag 28 september, dinsdag 11 oktober en donderdag 3 november om 19.30 uur. Op deltanetwerk.nl meld je je hiervoor aan.

Meer informatie over de informatieavonden, of je aanmelden voor een online informatieavond, kun je hier vinden.