Aanmelden voor glasvezel kan nog tot 30 november!
Aanmelden voor glasvezel kan nog tot 30 november!

Aanmelden voor glasvezel kan nog tot 30 november!

Het bestaat bijna niet dat glasvezel de campagne van Delta Netwerk aan je neus voorbij is gegaan. Na een groot reclamebord, krantje, spandoeken, flyers, tegoedbonnen, brieven en informatieavonden, kun je er bijna niet meer omheen. Sommige zullen zich wellicht afvragen of het misschien niet een tandje minder had gekund, maar uiteraard blijft de keuze aan jezelf om wel of geen abonnement af te sluiten op het nieuwe glasvezel netwerk. Wij zien glasvezel echter als verrijking van het dorp door meer keuzevrijheid mogelijk te maken op gebied van internet, iets wat met de almaar stijgende prijzen geen overbodige luxe is. Daarnaast beschikken we daarmee ook over de snelst mogelijke techniek op gebied van breedband internetverbindingen!

Nog even kleine opsomming waarom je zou kiezen voor een abonnement via het Delta glasvezel netwerk.

  • Je bent voorbereid op de toekomst doordat je beschikt over de snelst mogelijke internet verbinding.
  • Je krijgt een bredere keuze in het aanbod voor internet en televisie.
  • Momenteel is Ziggo de enige optie als je snel internet wil, met glasvezel wordt de keuze veel breder.
  • Je zit er niet langer dan 12 maanden aan vast aan een abonnement, mocht het achteraf toch niet bevallen, dan kun je na 12 maanden altijd weer terug naar Ziggo.
  • Bij het afsluiten van een abonnement voor 30 november, krijg je 25 euro cadeau en krijgt het dorp 50 euro voor een goed doel.
  • Zeer snelle verbindingen met een lage ‘ping tijd’, dit is met name bij online gaming een pluspunt.

Maar hoe gaat het nou allemaal precies?

Voor vragen over glasvezel zijn er twee informatieavonden geweest op 12 oktober en 22 november in het It Spektrum. Maar wellicht heeft niet iedereen met vragen hier gebruik van gemaakt en zit nog steeds met vragen. Hier onder volgt een overzichtje van de veel gestelde vragen.

Aanleg glasvezel.

Tot 30 november is het nog mogelijk om een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten aanbieders op het Delta Netwerk. Daarna is het in principe niet meer mogelijk om zonder additionele eenmalige kosten een abonnement af te sluiten via het Delta Netwerk. Na 30 november wordt gekeken of de gestelde ondergrens van 20% van de adressen in de dorpen in oud Ferwerderadiel een abonnement hebben afgesloten bij één van de internet aanbieders die op het Delta glasvezel netwerk zitten. Indien deze 20% is behaald zal er worden begonnen met de aanleg van het glasvezel netwerk. De aanleg begint dan direct al in de eerste maanden van 2023 (mede afhankelijk van het weer), de planning is vervolgens om uiterlijk eind 2023 alle adressen te hebben aangesloten op het glasvezel netwerk van Delta Netwerk.

Installatie in de woning

Zodra de glasvezelverbinding in huis is aangelegd, kan het afgesloten abonnement worden geïnstalleerd, dit kun je zelf doen of kun je laten doen door een monteur.

Aanleg draadloos internet

Omdat geen enkel huis hetzelfde is en draadloos internet ook beïnvloed wordt door externe factoren, is dit bij veel mensen altijd een punt van ergernis. Het is daarom belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangelegd.

Behouden e-mail adres

Een mail adres is bij veel mensen al jaren in gebruik, sommige maken zelfs nog gebruik van een @chello.nl mail adres, terwijl Chello al meer dan 13 jaar niet meer bestaat. Helaas is het niet mogelijk om je mail adres (kosteloos) mee te nemen naar je nieuwe internet aanbieder. Het betekent echter niet dat je daarom niet zou kunnen overstappen. Het is sowieso verstandig om gebruik te maken van een @outlook.com of @gmail.com mail adres om zo provider onafhankelijk te worden voor je e-mail. Dit werkt tevens een stuk handiger omdat er ook extra functies mogelijk zijn zoals synchronisatie van je agenda en contacten over meerdere apparaten. Richting de toekomst maakt dit je namelijk ook een stuk flexibeler als je bij een leuke aanbieding wil overstappen naar een andere aanbieder.

Voor het aanmaken van een provider onafhankelijk mail adres, ga je naar www.outlook.com of www.gmail.com.

Klik op deze link om je aan te melden bij één van de aangesloten internet providers.